خدمات رنگ الکترو استاتیک

رنگ الکترواستاتیک یکی از انواع رنگ‌های موجود در بازار است که بیشتر بر روی سطوح فلزی اعمال می‌شود. این نوع رنگ بر اساس نیروی جاذبه میان بارهای غیرهمنام روی سطوح می‌چسبد. چسبندگی بالا، مقاومت و دوام و هزینه کمتر نسبت به بقیه نوع رنگ ها از ویژگیهای بارز رنگ آمیزی سطوح در اتاق رنگ الکترو استاتیک است.

رنگ کردن قطعات با رنگهای الکترواستاتیک امری تخصصی محسوب می‌شود. برای این کار باید با استفاده از دستگاه خاص رنگ روی قطعه پاشیده شود. برای سفت شدن رنگ پاشیده شده روی قطعه نیاز به حرارت می‌باشد. این حرارت با پختن قطعه در کوره تامین می‌شود که بسته به روش رنگ کاری، حرارت اعمالی می‌تواند قبل، حین یا بعد از رنگ کاری به قطعه داده شود.

چنانچه به خدمات رنگ الکترو استاتیک احتیاج دارید، مجموعه رنگین پوشش شیراز آماده اجرای انواع رنگ الکترواستاتیک است. برای شروع همکاری در پروژه کافی است با ما تماس بگیرید.

 

 

رنگ الکترواستاتیک چیست؟

رنگ پودری الکترو استاتیک یک نوع رنگ صنعتی است که بر پایه برهم‌کنش الکتریکی روی سطوح چسبیده می‌شود. این رنگ‌ها هنگام اعمال روی تجهیزات باردار می‌شوند. از آنجا که بسیاری از تجهیزات صنعتی دارای بار هستند، می‌توانند بار مخالف رنگدانه‌های این نوع رنگ را جذب کنند. به این ترتیب یک چسبندگی قوی میان سطح مدنظر و رنگ ایجاد می‌شود. این پیوند خیلی قوی است؛ به طوری که از ویژگی‌های بارز رنگ‌های الکترو استاتیک می‌توان به چسبندگی فوق العاده بالای آنها اشاره کرد.

رنگ الکترواستاتیک به شیوه‌های مختلف نظیر پیش گرما، پس گرما، مادن قرمز و مشعل پاش اجرا می‌گردد. همچنین این مدل رنگ به دو صورت دستی و اتوماتیک قابل اجرا است. با وجود آنکه رنگ‌های الکترواستاتیکی یک نوع رنگ سنتی بوده که در دهه 60 و 70 در اروپا ابداع شدند، اما همچنان کاربردهای گسترده‌ای دارند.

انواع رنگ پودری الکترواستاتیک

رنگ‌های الکترواستاتیک به نوع پودری عرضه می‌شوند و کاربرد بسیاری دارند. از مزایای رنگ الکترواستاتیک نسبت به رنگ کوره ای مایع مقاومت بالاتر، استحکام بیشتر و آلایندگی کمتر میتوان نام برد. اما به طور کلی رنگهای پودری الکترواستاتیک هم به انواع مختلف طبقه بندی می‌شوند. این رنگ‌ها بر اساس ترکیبات شیمیایی در انواع زیر به فروش می‌رسند:

  • رنگ اپوکسی: این مدل رنگ‌ها در برابر مواد شیمیایی، سایش و ضربه مقاوم هستند. از آنها برای رنگ آمیزی محیط داخل خانگی و تجهیزات داخلی استفاده می‌شود.
  • رنگ پلی استر: این نوع رنگ‌ها مقاومت بالایی در برابر نور خورشید، اشعات UV و شرایط بیرونی دارند. برای رنگ آمیزی تجهیزات فضای باز، خودرو و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • رنگ هیبریدی: این نوع رنگ ترکیبی از دو رنگ اپوکسی و پلی استر است. به همین دلیل ویژگی‌های هر دو رنگ را دارد. از رنگ هیبریدی برای رنگ آمیزی لوازم خانگی و تجهیزات صنعتی استفاده می‌شود.
  • رنگ پلی یورتان: این نوع رنگ می‌تواند در برابر شرایط جوی، خراش و مواد شیمیایی به خوبی مقاوم باشد. از آن در صنایع خودروسازی، تجهیزات صنعتی و لوازم تزئینی استفاده می‌گردد.
  • رنگ فلور پلیمر: این مدل رنگ هم در برابر شرایط جوی و اشعات UV مقاومت بالایی دارد. ظاهر براق و جذاب آن برای رنگ کردن نمای ساختمان و سازه‌های فلزی مناسب است.

 

رنگ الکترواستاتیک

 

کاربرد رنگ الکترواستاتیک

با دقت به نام رنگ الکترو استاتیک می‌توان به این نکته پی برد که این رنگ بیشتر برای صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نامگذاری به علت برهمکنش بارهای الکتریکی هنگام اجرای رنگ است که طبیعتا روی تجهیزات فلزی صورت می‌پذیرد. به همین دلیل کاربرد رنگ استاتیک کوره ای در ساختمان سازی بسیار محدود است.

رنگ آمیزی بدنه، در و شاسی خودرو، پوشش دهی قطعات ابزار آلات صنعتی، رنگ کاری بدنه چوبی مبل، رنگ آمیزی درب و پنجره، رنگ کاری مدار و قطعات الکترونیکی و غیره از مهمترین کاربردهای این نوع رنگ به شمار می‌رود. به طور ساده‌تر می‌توان گفت موارد استفاده از رنگ‌های الکترواستاتیک به صنایع خودروسازی، چوب، الکترونیک، لوازم خانگی، نور و روشنایی و غیره محدود می‌شود.

مفهوم رنگ الکترو استاتیک کوره ای

به طور کلی نحوه اجرای رنگ‌های الکترواستاتیک به این صورت است که ابتدا رنگ روی قطعه اعمال می‌شود. در نهایت بعد از پخش یکنواخت رنگ روی قطعه باید آن را در کوره‌های داغ تثبیت نمود. البته بسته به نحوه اجرای رنگ ممکن است فرایند داغ کردن قطعه قبل از پاشیدن رنگ هم انجام شود.

به همین دلیل بسیاری از مواقع به این نوع رنگ، رنگ الکترواستاتیک کوره ای هم گفته می‌شود. در واقع اصطلاح کوره‌ای به همان فرایند داغ کردن قطعه با هدف تثبیت رنگ روی قطعه بازمی‌گردد.

روش های رنگ آمیزی با الکترواستاتیک رنگ

به طور کلی پاشش رنگ الکترواستاتیک روی تجهیزات به 4 شیوه مختلف انجام می‌شود. در ادامه با 4 روش مختلف اجرای رنگ پودری به شیوه الکترواستاتیک آشنا می‌شویم:

  • روش پیش گرما: در این روش قبل از رنگ کاری قطعه ابتدا به اندازه کافی حرارت دریافت می‌کند، سپس رنگ روی آن اسپری می‌شود. چسبندگی بالا، مقاومت در برابر خراش و کاهش احتمال کنده شدن از مهمترین خصوصیات این روش است.
  • روش پس گرما: بر خلاف روش قبل، در این روش ابتدا رنگ به قطعه اعمال شده، سپس حرارت به آن منتقل می‌گردد. ساده‌ترین، ارزان‌ترین و رایج‌ترین نوع رنگ آمیزی با رنگ الکترواستاتیک روش پس گرما است. این تکنیک به دو صورت دستی و اتومات صورت می‌پذیرد.
  • روش مشعل پاش: در این روش همزمان با پاشش رنگ روی قطعه، شعله روی آن پخش می‌شود. معمولا روش مشعل پاش با تفنگ پاشش مورد استفاده قرار می‌گیرد. مزیت این روش عدم نیاز به کوره و برق است، اما در نهایت مقاومت رنگ نسبت به سایر روش‌ها پایین‌تر خواهد بود. با توجه به این مسائل و سرعت پایین اجرای رنگ به شیوه مشعل پاش باید از آن در مناطق دور افتاده استفاده نمود.
  • روش مادون قرمز: در این روش نیز پروسه رنگ آمیزی به واسطه ماشین یا ربات انجام می‌شود. در نهایت قطعه رنگ آمیزی شده زیر لامپ مادن قرمز قرار می‌گیرد تا رنگ به خوبی سفت شود. این روش سرعت پایینی دارد و هزینه بالایی در تیراژ بالا به اجرا کننده وارد می‌کند. منتهی اگر امکان وارد شدن قطعه به کوره به دلایلی نظیر ابعاد بزرگ یا قابلیت اشتعال نباشد، می‌توان از آن استفاده کرد.

دستگاه رنگ الکترو استاتیک

دستگاه یا ماشین رنگ الکترواستاتیک وسیله‌ای است که از آن برای پاشش رنگ روی قطعه مدنظر استفاده می‌شود. این دستگاه از اصول بارهای الکتریکی (جاذبه بارهای مخالف) برای چسباندن رنگ به سطوح مختلف از جمله سطوح فلزی استفاده می‌کند.

دستگاه رنگهای الکترواستاتیک انواع مختلفی دارند، اما بیشتر آنها از ساختار یکسانی بهره می‌برند. تفنگ پاشش، منبع تغذیه، مخزن پودر، کمپرسور هوا، کابین پاشش، سیستم بازیافت پودر و کوره پخت از جمله قسمت‌های مختلف این دستگاه‌ها محسوب می‌شود.

نحوه کار با این دستگاه بسیار ساده است. کافی است قطعه را روی زمین با بار منفی قرار دهید. پس از شارژ مخزن، رنگ را با بار مثبت روی قطعه بپاشید. در نهایت با انتقال قطعه رنگ شده به کوره، رنگ تثبیت می‌شود.

 

 

مراحل اجرای پوشش رنگ الکترواستاتیک

با توجه به آنکه اجرای رنگ الکترو استاتیک به شیوه پس گرما در ایران متداول‌تر است، در این قسمت به مراحل اجرای این روش می‌پردازیم. ابتدا لازم است تا قطعه مدنظر جهت رنگ کاری با استفاده از کابل ارت به زمین متصل گردد. سپس پودر رنگ داخل مخزن تفنگ قرار گرفته و بعد از باردار شدن به صورت الکترواستاتیکی، روی سطح اسپری می‌شود.

در انتها، جهت سفت شدن رنگ باید آن را در کوره قرار داد. با این حال پروسه اجرای پوشش رنگ به همین سادگی هم نیست. در لیست زیر مراحل این نوع رنگ کاری را به صورت دقیقتر بررسی کرده‌ایم:

  1. چربی گیری قلیایی از قطعه: در این مرحله قطعه را داخل یک وان قرار داده و به واسطه حرارت دادن اسید قلیایی تا دمای 60 درجه هرگونه چربی و آلودگی از آن زدوده می‌شود.
  2. شستشوی قطعه: در گام بعدی با پاشیدن آب ولرم روی قطعه هرگونه چربی اضافی از روی آن پاکسازی می‌شود.
  3. ایجاد لایه فسفاته: در گام بعدی مواد فسفاته با هدف بهبود رنگ آمیزی روی قطعه به شیوه اسپری یا غوطه ورسازی به سطح اعمال می‌شود.
  4. رنگ آمیزی با رنگ: در گام بعدی نوبت به اعمال رنگ با استفاده از دستگاه مخصوص روی سطح می‌رسد.
  5. قرار گیری در کوره: در نهایت همانطور که گفته شد، با هدف تثبیت رنگ الکترواستاتیک آن را در کوره‌های دما بالا قرار می‌دهند.

دمای پخت رنگ الکترواستاتیک

بعد پاشیدن رنگ روی قطعه باید آن را به مدت 15 الی 20 دقیقه به صورت مکانیکی یا دستی داخل کوره قرار داد. این کار به علت تثبیت رنگ روی قطعه انجام می‌شود. دمای مناسب برای ثابت شدن رنگ پودری الکترواستاتیک روی قطعه حدود 180 الی 220 درجه سانتی گراد (350 الی 430 درجه فارنهایت) است. منتهی انتخاب دمای دقیق برای کوره به عوامل مختلفی بستگی دارد. نوع رنگ، ضخامت رنگ و جنس قطعه از مهمترین عواملی هستند که دمای دقیقه کوره برای سخت شدن رنگ را مشخص می‌کنند.

مزایای رنگ های پودری الکترواستاتیک

امتیازات رنگ الکترواستاتیک به حدی زیاد است که بعد از گذشت سال‌ها همچنان بسیاری از افراد به استفاده از آن قانع هستند. به طور کلی رنگ‌های الکترواستاتیک مقاومت بالایی دارند، چسبندگی فوق العاده‌ای از خود نشان می‌دهند و محیط زیست را آلوده نمی‌کنند. با این حال مزایای این نوع رنگ تنها به این موارد محدود نیست. از مهمترین مزایای انواع رنگ الکترو استاتیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چسبندگی، دوام و مقاومت فوق العاده بالا
  • عدم نیاز به حلال برای رنگ آمیزی
  • کاهش آلودگی‌های محیط زیست
  • ایجاد پوشش کاملاً یکنواخت و صاف
  • امکان جمع آوری و بازیافت رنگ هدررفته
  • امکان کنترل روی ضخامت رنگ
  • سهولت در رنگ آمیزی قطعات
  • سرعت بالا در پاشش و اجرای رنگ
  • ظاهر براق، درخشان و جذاب
  • عدم تهدید سلامت انسان
  • کاهش هزینه‌ها به حد چشمگیر

معایب رنگ های پودری الکترواستاتیک

قبل از اجرای رنگ الکترواستاتیک روی قطعات می‌بایست با معایب این نوع رنگ‌ها هم آشنایی پیدا کنید. در واقع با وجود مزایای زیادی که این قبیل رنگ‌ها دارند، ایراداتی هم بر آنها وارد است. مهم است که به سادگی از کنار معایب رنگ های الکترواستاتیک عبور نکنیم. از مهمترین اشکالات رنگ‌های الکترو استاتیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه تجهیزات اولیه بسیار بالا
  • عدم امکان پاشش رنگ در محل به علت نیاز به کوره جهت پخت رنگ
  • محدودیت در پوشش یکنواخت در درون حفره های قطعات پیچیده
  • امکان بروز برخی خطرات خاص ناشی از پودر رنگ
  • مشکل در پخت قطعه در کوره در قطعاتی با ابعاد هندسی خیلی بزرگ یا خاص

رنگ پودری

قیمت رنگ کاری الکترواستاتیک

هزینه رنگ آمیری قطعات با رنگ الکترواستاتیک متغیر است. تعرفه رنگ کاری با رنگهای الکترواستاتیک به عوامل مختلف بستگی دارد. نوع قطعه، نوع رنگ، ضخامت لایه رنگ، تجهیزات به کار رفته در رنگ آمیزی، تیراژ رنگ و سایر خدمات در این قیمت گذاری موثر هستند.

برای مثال رنگ کاری با رنگ پودری الکترواستاتیک نسبت به رنگ کاری با رنگ کوره ای مایع ارزانتر می‌باشد، چرا که رنگ های پودری با تجهیزات کمتر ، مراحل کمتر و کوتاه تر و از همه مهمتر هدر رفت حداقلی مواجه هستند . همچنین هرچه نوع قطعه پیچیده تر باشد یا ضخامت رنگ بیشتر باشد، قیمت رنگ کاری افزایش پیدا می‌کند. با توجه به این موارد می‌توان قیمت یک پروژه رنگ آمیزی با الکترواستاتیک رنگ را برآورد نمود.

جهت اطلاع دقیق‌تر از قیمت رنگ آمیزی با رنگ الکترو استاتیک با مشاورین مجموعه رنگین پوشش شیراز تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.

خدمات رنگ الکترواستاتیک رنگین پوشش شیراز

ما به عنوان یکی از برترین مجموعه‌های تولیدی و خدماتی کشور ، رنگ آمیزی با رنگهای الکترواستاتیک، خدمات رنگ پودری الکترواستاتیک را با بهترین کیفیت انجام می‌دهیم. تیم حرفه‌ای ما با داشتن مجهزترین کارگاه رنگ الکترواستاتیک مرکز و جنوب کشور آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است.

ما با انجام پروژه‌های بزرگ و همکاری با شرکت های صنعتی نامدار توانسته ایم رضایت حداکثری از مشتریان خود کسب کنیم. شما می‌توانید با توجه به رزومه کاری و سوابق ما با خیالی آسوده پروژه خود را به ما بسپارید. جهت دریافت خدمات رنگ الکترواستاتیک کافی است از طریق شماره‌های موجود در سایت با کارشناسان ما تماس بگیرید تا به بهترین نحو شما را راهنمایی کنند.

(این محتوا توسط تیم نگارش رنگین پوشش با کمک هوش مصنوعی تولید شده و توسط تیم کارشناسان ما برای دقت و مرتبط بودن بازبینی شده است.)